неделя, 21 юли, 2024 година.

Детското отделение в Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) в град Ботевград ще бъде изцяло обновено, съобщи за БТА Полина Троянова, представител на фондация „За доброто“. Организацията е движещ фактор в развитието на проекта.

Троянова каза, че от днес са започнали дейностите по обновяването на отделението по проект „Светулка“ на фондация „За доброто“, с подкрепата на телекомуникационната компания А1, която е дарила сума от 150 хил. лева за ремонт на отделението. От фондацията, местната власт и представители на А1 са поставили началото на проекта.

Проект „Светулка“ се занимава с подобряване на педиатричните отделения в цялата страна. Проектът на ботевградската болница включва обновяване на седем болнични стаи, интензивен сектор, манипулационни, чакалня, приемен кабинет и служебни помещения, както и създаване на детски кът. Ще бъдат изрисувани и стените.

По план обновеното Детско отделение се предвижда да отвори врати от месец октомври.

От Община Ботевград са направили собствен архитектурен проект за реновирането на отделението, с намесата на фондацията. Общината също участва с голяма финансова подкрепа.