вторник, 23 април, 2024 година.

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заяви, че по-често е работил с Кирил Петков, отколкото с Бойко Борисов и дори допусна общо управление с ПП-ДБ след изборите без ГЕРБ.

„Мога да ви кажа едно – че с Кирил Петков съм работил много по-добре, отколкото с Борисов, и много по-лесно, и много по-често. Не мога да разбера, то, ако така гледаме, ние сме по-скоро в коалиция с него, отколкото с Борисов. Днеска гледам Борисов 150-160 постоянно говори. Ами може да се случи, че ние с Кирил да управляваме, Борисов да е в опозиция. Това също Борисов трябва да го разбере. Кой е казал, че Борисов задължително трябва да управлява“, каза Пеевски.

Кирил Петков: Пеевски взима решенията в коалицията ГЕРБ-ДПС

По-рано съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков каза, че темата за комисиите за „Турски поток“ и „Лукойл“ е обсъдена в телефонни разговори и посочи, че Делян Пеевски взема решения и от името на ГЕРБ.

„Това, което аз обясних, неведнъж, когато става дума за коалицията ГЕРБ-ДПС, човекът, с когото може да се говори, за да се взимат крайните решения, обикновено е Пеевски. Защото той взима решения и за двете групи. Някой път се говори и с Борисов, но реално ако трябва да се вземе решение, трябва да се говори с него“, коментира Петков.