вторник, 23 април, 2024 година.

Човекът, който ни тласна към избори, и доведе до това, което направихме, всичко да не се случи, е Христо Иванов, каза той

Призовавам Кирил да помни какво сме говорили, да не се срамува от това, което сме говорили. Говорили сме винаги да работим за държавата с тях, всеки ден сме били заедно. Ще видим народът как ще ни подкрепи, но може пак да сме заедно. Днес гледам Борисов говори за 150-160. Но може да се случи, че ние с Кирил да управляваме, Борисов да е в опозиция. Това Борисов също трябва да го разбере. Кой е казал, че Борисов задължително трябва да управлява.

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

Повод за изказването му станаха думи на Кирил Петков от по-рано днес, че говори с Пеевски, защото той взема решенията от името на групите на ДПС и на ГЕРБ. И призова ГЕРБ и ДПС да излязат и да кажат, че са заедно.

Изключително се забавлявах от неговите твърдения, на Борисов. Мога да ви кажа едно – с Кирил съм работил много по-добре, много по-лесно и много по-често. Не мога да разбера – ние ако така гледаме, сме по-скоро в коалиция с него, отколкото с Борисов, отговори Пеевски.

„Призовавам го Кирил да не влиза в тези дребни интриги. Всички сме били заедно, работили сме заедно, вършели сме работа, направихме много хубави неща, каза още Пеевски.

Да се успокоят, да си отидат по места, да се приготвят за изборите, да дойдат резултатите и да седнем да си говорим, допълни той.

Запитан защо с Петков си общува по-лесно, отколкото с Борисов, Пеевски обясни: Борисов някак си е по-ангажиран и го няма постоянно в парламента, докато Кирил е бил постоянно тук с мен и много по-често сме сядали заедно.

Говорили сме вчера и се разбрахме да подкрепим и двете неща, обясни Пеевски за комисиите за „Балкански поток“ и за „Лукойл“. И е нормално да говорим, ние говорим постоянно с тях. И това цялото нещо: Този да си признае, онзи да си признае. Ами да си признае, ама всички сме заедно, допълни той.

Човекът, който развали и тласка България в избори, е Христо Иванов. Той го направи, защото не е лидер. Той унищожи всичко, можеше в България всичко да е наред, но егото на един човек…, не искам да говоря повече.

Просто те трябва да се събудят, да видят какво прави този човек, Христо Иванов. Той унищожи всичко, можеше в България всичко да е наред, да няма избори, да правим промените, да си довършим нещата след конституцията, но егото на един човек…, не искам дори да говоря за този човек, изтъкна Пеевски.

Популизмът трябва да спре, да се успокоим, да отидем по места, да обиколим държавата, да чуем хората, да се направи правителство, да има управление, призова още той.