вторник, 16 юли, 2024 година.

Задържан е 50-годишен мъж, работата по разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура – Русе

27 кг марихуана са иззети по време на съвместна акция на полицейските служители от Русе и Шумен. Наркотиците са били скрити в кучешка колиба, а стойността им е половин милион лева.

До откриването на марихуаната се стигнало след взаимодействие между криминалистите от областните дирекции на полицията в Шумен и Русе.

Шуменските полицаи подали информация на русенските си колеги, че към техния район с автомобил пътува мъж, за когото вече знаели, че се занимава с разпространение на наркотици.

В резултат на проведените съвместни оперативно-издирвателни действия русенските криминалисти са установили местонахождението на въпросния мъж и е последвало задържането му.

Оказало се е, че това е 50-годишен жител на с. Голямо Враново, община Сливо поле, Русенска област, известен на правораздавателните органи.

В хода на по-нататъшната работа на разследващите е извършено претърсване в обитаван от него имот в същото село, където са открити и иззети общо 27 полиетиленови плика, всеки от които с около килограм марихуана.

Наркотикът бил скрит в колибата на кучето в двора. По предварителни данни иззетото количество е на стойност около 548 000 лева.

С постановление от днес 50-годишният мъж е привлечен като обвиняем и е задържан за срок от 72 часа – до разглеждане на искане на Окръжната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по разследването продължава като се изясняват важни обстоятелства свързани с начина на придобиване на наркотиците и финансирането на престъпната дейност.