неделя, 21 юли, 2024 година.

Полицай е нападнат от мъж, доведен във Второ районно управление в Благоевград след сигнал за физическа саморазправа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

В ранните часове на 9 юли, на спешния телефон 112 е получен сигнал за физическа саморазправа между група лица в района на улица „Струма“ в Благоевград. От пристигналите на място полицейски служители е установено, че сбиването е между двама мъже на 24 и 25 години от Кочериново и двама мъже на 33 и 34 години от Благоевград.

За изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента, четиримата мъже са доведени във Второ районно управление – Благоевград, където 24-годишният мъж е отправил обиди и е ударил с юмрук в областта на дясното слепоочие един от полицейските служители, а при опит да му бъдат поставени белезници, е ухапал пръст на ръката му. От полицията съобщават, че за случая е уведомена Районна прокуратура – Благоевград и е образувано досъдебно производство.

В края на юни двама мъже от Благоевград бяха задържани за хулиганство и причиняване на телесна повреда на полицай. От Районна прокуратура – Благоевград съобщиха след инцидента, че под нейно ръководство се води разследване по досъдебно производство по случая.