петък, 24 май, 2024 година.

Постоянни проверки за незаконно изхвърляне на строителни и друг вид отпадъци край обиколния път на Враца, на пътя на изхода към Оряхово и на други критични места извършват служители на отдел „Инспекторат“ към Община Враца, съобщи младши инспекторът към отдел „Инспекторат“ към Община Враца Тошко Пълов. Съдействие оказват и служителите на Районно управление – Враца.

Въпреки че на място вече има поставени табели и изградено видеонаблюдение, около пътя продължават да се изхвърлят много отпадъци, обясни инспекторът. По думите му последният санкциониран за депонирани край пътя строителни отпадъци е обяснил, че така му е било най-удобно. Извършителят е санкциониран, вече си е платил глобата и е почистил мястото, разказа Пълов.

Той допълни, че в момента в района се довършва до окомплектоване на видеонаблюдението, с чиято помощ се следят участъците и през нощта, като записите от камерите се проверяват постоянно. Инспекторът напомни, че според правилата строителните отпадъци, както и всякакви мебели могат да се изхвърлят в депото край с. Косталево. Ако строителните отпадъци са в размер до един кубик на домакинство – могат да се поставят в чували и да се оставят край контейнерите за отпадъци в района на местоживеене. От там се събират по определен график.

БТА припомня, че акцията по опазване на чистота на пътя е съвместна между Община Враца и Агенция „Пътна инфраструктура“ и започна преди около месец. Тогава целият участък беше почистен с помощта и на затворници на по-лек режим.