петък, 14 юни, 2024 година.

Правителство трябва да има. Разбира се, голямата отговорност е на ГЕРБ и на лидера на партията Бойко Борисов, каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти преди откриването на временната изложба „Повелителите на солта: Провадия – Солницата“ в Националния археологически институт с музей при БАН.

Според Йотова, за да има успех едно такова правителство, трябва нова формула, която Борисов да предложи. „Формулата трябва да се различава коренно от формулата, която имахме само допреди няколко месеца, за да се изключат всякакви съмнения в българските граждани за задкулисие и договорки“, каза вицепрезидентът.

Тя коментира и избирателната активност на изборите на 9 юни за Народно събрание. „Най-тревожният знак е, че не вярват в политическата система в България. Една много тревожна амалгама от апатия и протестен вот. Всяка една политическа сила, която иска да има бъдеще, трябва много внимателно да анализира тази ситуация и да прочете, това което казаха избирателите и да го разбере“, каза вицепрезидентът Йотова.