събота, 2 март, 2024 година.

Приключи протестът на земеделските производители, които не участваха в подписаното вчера споразумение. Организаторите заявиха, че от утре протестите продължават по места. Във вторник са блокирани 25 точки в страната, а в сряда ще бъдат блокирани 27.

Движението по бул. „Цар Освободител“ и бул. „Дондуков“ е възстановено.

Няколкостотин представители на 26 земеделски организации настояваха за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Протестиращите не успяха да се срещнат с премиера.

Няколкостотин са протестиращите пред МС. Движението в района е спряно

Премиерът е отказал срещата, заявиха Венцислав Върбанов ( от Асоциацията на земеделските производители в България) и Димитър Зоров (от Асоциацията на млекопреработвателите в България), които са внесли в деловодството на Министерския съвет декларация с искането на протестиращите. Двамата показаха входящия ѝ номер и уточниха, че не им е даден никакъв срок, в който ще получат отговор от страна на правителството.

Върбанов и Зоров заявиха, че протестите ще продължат, докато такава среща не бъде направена и земеделските производители не постигнат своите искания.

Десислава Танева: Грешка е да говориш избирателно със земеделците

Из дебрите на земеделските протести – кой за какво (не) се съгласи?

Междувременно пет земеделски организации представиха отделно от всички останали исканията си и предупредиха, че ако не бъдат изпълнени, ще продължат протестните си действия.

Отделно: 5 земеделски организации представиха исканията си, готови са за нови протести