четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, действала с цел набавяне на имотни облаги, задържания вчера кмет на Старо Оряхово Петър Тинев, съобщиха от държавното обвинение в крайморския град. Срещу 34-годишния мъж е предявено обвинение и за осъществена принуда. С оглед на събраните до момента доказателства в качеството на обвиняеми за участие в организираната престъпна група за измами са привлечени още двама мъже.

От прокуратурата допълват, че престъпленията са извършвани в периода от началото на 2019 година до края на 2023 година в село Старо Оряхово, община Долни чифлик. Действията по събиране на доказателствата за дейността на престъпната група са извършени от служители на местната структура на ГДБОП във Варна.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед преценка и внасяне в съда за искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вчера от МВР съобщиха, че кметът на Старо Оряхово Петър Тинев е задържан по разследване на Окръжната прокуратура във Варна.