понеделник, 15 април, 2024 година.

Нито един от двамата кандидати за управител на общинската болница в Дупница не е класиран за финалния кръг и няма избран за поста. Това е решението на комисията по конкурса, провел се днес.

Кандидатите бяха настоящият временен управител рентгенологът д-р Стефан Николов и стоматологът д-р Бойка Боянова, собственичка на частна клиника в столицата, която е родом от Дупница.

Нито един от двамата кандидати не е покрил минималния бал от 4,50. Представените концепции за развитие на лечебното заведение са повече в сферата на добрите пожелания, поради което оценките са ниски, коментира пред репортери председателят на комисията съветникът Йонко Гергов.

Вървят коментари, че конкурсът е провален в резултат от политическите крамоли в ОбС. Предстои насрочване на нов конкурс.

Общинската болница в Дупница има много сложен път и перипетии в управлението и дейността си.

За последните 5 години беше управлявана от прокурист – Мария Иванова, администратор мениджър, която работи в столична клиника. Тя успя да изведе болницата на печалба, а завари над 2 млн. лева задължения.

Веднага след местните избори през октомври миналата година тя подаде оставка и напусна.

Преди нея на поста управител се смениха над петима лекари, а един от тях стигна и до съда за самоуправство и злоупотреби, беше представил и фалшив диппом по здравен мениджмънт.