събота, 18 май, 2024 година.

Областният управител проф. Добромир Добрев проведе в Националния пресклуб на БТА в Шумен работна среща с представители на институциите за координация и организация на провеждането на изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни 2024 г. В нея участие взеха заместник-областният управител Нели Георгиева, председателят на Районната избирателна комисия Светозар Петков, директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ към областната дирекция комисар Румен Симеонов, началниците на Районните управления в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав и Каолиново, представители на общините и на областната администрация.

На срещата бяха обсъдени готовността и ангажиментите на институциите за участие в изборния процес, създадената организация за охрана на изборните книжа и материали, предаването им на общинските администрации, начините за осъществяване на координация и съвместната им работа в процеса на подготовка и провеждане на изборите.

Няма промяна в начина на работа и приемане на документите от секционните избирателни комисии след края на изборния ден, като със заповед на областния управител е определена зала „Арена-Шумен“ за мястото, където ще бъдат ситуирани Районната избирателна комисия и изчислителният пункт към нея за отчитане на изборните резултати, стана известно на срещата.