понеделник, 17 юни, 2024 година.

Разнообразна програма очаква жителите и гости на Павел баня по повод 20-я юбилеен Празник на розата и минералната вода, съобщиха за БТА от пресцентъра на местната администрация. Програмата започва на 13 юни с церемония по избор и коронясване на Царица Роза и Цар на минералната вода, която ще се състои на площад „Освобождение“.

За участие в конкурса са се записали 10 момичета и 7 момчета, а водещ ще бъде Орлин Горанов.

На 14 юни на Лятната сцена в центъра на града е празничният юбилеен концерт на павелбанския фолклорен ансамбъл „Детелини”, а на 15 юни в градския парк децата от детска градина „Синчец” ще представят тяхното „Шоу с аромат на рози”. Традиционно, в следобедните часове в парка ще бъде откриването на кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти, обичаи „Селски дворове”. Там ще се представят всички населени места от общината, след което в центъра на града ще започне карнавалното шествие. Кулминацията на празника ще бъде концертът на Невена Цонева, Лилия Стефанова и Борис Солтарийски.

Гласуването за Царица Роза и Цар на минералната вода се извършва онлайн, напомниха от администрацията. От Община Павел баня уточниха, че се налага и промяна в сроковете поради неоторизирано проникване в системата, наложило необходимост от повторно гласуване. Всеки, който желае да даде своя глас за Цар на минералната вода и Царица Роза, може да го направи до 22:00 часа на 13 юни. Профилите на претендентите могат да бъдат разгледани на официалния сайт на общинската администрация.