вторник, 16 юли, 2024 година.

След подаден сигнал Областната дирекция на МВР в Стара Загора разследва случай на насилие над животни в най-големия парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото). Това съобщиха за БТА от пресцентъра на дирекцията.

Клипът, показващ как две четириноги са хвърляни в шадраван, беше публикуван в социалните мрежи.

„Във връзка със запис, който изтече в социалните мрежи, за двама души, които употребяват алкохол на обществено място в Стара Загора и две кучета, които са без повод и са изхвърлени в шадравана на „Жабките“ – това е една изключително грозна сцена, която е обект на нарушение на множество подзаконови нормативни актове, както и на закони“, коментира за БТА секретарят на Община Стара Загора Николай Диков. Той посочи, че по случая има получен сигнал както на спешния телефон 112, така и на електронната платформа на Общината. „Дежурен екип на Второ Районно управление в Стара Загора се е отзовал на мястото, след подаване на сигнал на спешния телефон. Лицата, които са извършили тези деяния, са установени и имат съставени актове. В момента продължават последващи действия, тъй като и ние като Община Стара Загора от вчера през целия ден работим по случая в пряко взаимодействие с органите на МВР и Областна дирекция по безопасност на храните. Ние ще направим всичко необходимо за това да бъдат наказани по законоустановения ред“, каза още Диков. Той отбеляза, че проявата е в нарушение на няколко наредби на местната администрация.

Секретарят на местната администрация благодари на гражданите, които са направили видеото и не са останали безучастни към случващото се.