петък, 12 юли, 2024 година.

С общински средства в Плевен се почистват нерегламентирани сметища. Тази сутрин повече от три часа служители на фирма „Чистота“ ООД – Плевен с техника премахваха боклуци на две места на улица „Чаталджа“, съобщават от общинската управа.

Средствата, които Общината ще заплати на фирмата за тази дейност, са 210 лв. (без ДДС). В тази сума не са включени труд на работниците, пътя до сметището и депонирането на боклука, за който се плаща отделно по 18 лв. на тон.

За БТА от общината допълниха, че всекидневно се реагира на сигнали за нерегламентирано замърсяване на територията на Плевен.

От местната управа апелират, ако гражданите забележат хора, които изхвърлят едрогабаритни или строителни отпадъци на нерегламентирано място, да снимат или да запишат регистрационния номер на автомобила и да подадат сигнал на следните електронни адреси: h.heruvimov@pleven.bg и inspektorat@pleven.bg.

Припомняме, че кампанията на Община Плевен срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, най-вече строителни, стари вещи и след ремонт на жилища, се води от години. През 2022 г. предишното ръководството на Общината реши да привлече вниманието на жителите към проблема като изгради „арт инсталация“ от изхвърлени на непозволени места отпадъци, сред които имаше матраци, столове, фотьойли, бидони, части от мебели и други.