сряда, 21 февруари, 2024 година.

Постоянна мярка задържане под стража постанови Районен съд Сливен на 36-годишен мъж от Сливен, който заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишното им дете. Районната прокуратура му повдигна две обвинения -за нарушаване на съдебна заповед за доближаване до бившата му приятелка и за подготовка на двойно убийство.

Той е с богато криминално досие, а според пострадалата той е бил агресивен и болезнено ревнив.

Наблюдаващият прокурор по делото Катя Стаменова коментира, че обвиняемият не е обявил в съдебна зала защо е извършил деянието.

Катя Стаменова – наблюдаващ прокурор по делото – Районна прокуратура-Сливен

„Нищо не заяви в съдебна зала. Иска да му бъде наложена по-лека мярка, да.Евентуално парична гаранция или подписка, или домашен арест“.

По двете повдигнати обвинения – подготвяно двойно убийство и нарушаване на ограничителна заповед законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода и 3 години затвор или 5 хиляди лева глоба. Инцидентът стана в края на миналата седмица на път за детската ясла на детето.

„Той през цялото време ни се заканваше, че ще ни запали, ще ни изгори живи, той така или иначе щял да влиза в затвора и щял да ни излежи“.

Сега, след инцидента се страхува за своя живот и на детето си:

„Шокът, който преживях онзи ден мога да кажа, че ще го забравя, но в момента ми е притеснено и се страхувам много дали той няма да бъде пуснат и да бъде на свобода, защото ще го направи отново, дори може да се стигне до фатален край“.

Искат постоянен арест за мъжа, залял жена и дете със запалителна течност