четвъртък, 23 май, 2024 година.

Със спортна проява в Ловеч ще бъде отбелязан Световният ден на предизвикателството – 17 май, както и Денят на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на физическото възпитание и спорта, съобщиха от общинската администрация.

Събитието се организира от Общината утре (17 май) от 17:30 часа на площад „Екзарх Йосиф Първи“. Ще бъдат представени заедно традиционни спортни дисциплини – подвижни забавни игри, демонстрации на хандбал и волейбол.

Българската федерация „Спорт за всички“ организира за 31-ви път националната спортна проява Световен ден на предизвикателството 2024, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по Програмата за развитие на спорта за всички. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2021 – 2024”. Световният ден на предизвикателството е кампания от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ ТАФИСА.

Световният ден на предизвикателството цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

БТА припомня, че Денят на българския спорт ще бъде отбелязан в Троян на 18 май с представяне на традиционни и нови спортни дисциплини: кросове, тенис на корт, подвижни забавни игри, много групови занимания.