четвъртък, 18 април, 2024 година.

Седемнадесетгодишен е загинал при пътен инцидент тази сутрин в Тетевенско, съобщават от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Днес, около 3:30 часа, в Районното управление в Тетевен е получен сигнал за пътен инцидент в село Градежница, като към мястото на произшествието незабавно е изпратен автопатрул. Установено е, че 17-годишен неправоспособен водач от село Галата при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и по първоначална информация последователно се е ударил в складирани дърва, ограда на частен дом и паркиран лек автомобил.

При инцидента на място е починало 17-годишно момче, което е пътувало на предната седалка, а водачът и друг 15-годишен пътник са с охлузни рани. Пробата за алкохол и наркотици на водача е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч.

БТА припомня, че в края на март бе проведена специализирана полицейска операция по линия на пътната безопасност на невралгичните участъци на територията на област Ловеч. Целта бе да се ограничат пътнотранспортните произшествия в областта.