неделя, 21 юли, 2024 година.

Софийският градски съд уважи искането на прокуратурата да бъде издадена Европейска заповед за арест за трима чужди граждани, издирвани и от Интерпол, за опита за убийство на Алексей Петров през 2015 година. Украинците Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков бяха представлявани в съдебната зала от служебни адвокати, които подкрепиха държавното обвинение.

СГС решава за Европейска заповед за арест за трима чужденци заради опита за убийството на Алексей Петров

Според прокуратурата, има достатъчно доказателства, че тримата стоят зад неуспешното покушение от преди девет години срещу бившата барета. Открити са гранатомени, както и други следи, които ги свързан с атентата. Съдът се съгласи с представителя на държавното обвинение, че за нуждите на наказателното производство трябва да бъдат издадени европейски заповеди за арест за Темпински, Чорний и Балков.

Припомня, че като поръчител на атентата срещу Алексей Петров беше задържан и осъден на десет години затвор украинеца Олег Логвиненко. Дни преди разстрела на бившата барета в района над столичния квартал „Драгалевци“ стана ясно, че той е бил освободен предсрочно заради добро поведение.