четвъртък, 18 юли, 2024 година.

18 нелегални мигранти са задържани вчера вечерта на Подбалканския път в района на бензиностанция в близост до карловското село Васил Левски, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

Вчера около 21 ч. в района на бензиностанция на главен път София-Бургас полицейски патрул подава сигнал за спиране на товарен бус. Водачът на буса първоначално намалява скоростта, след което я увеличава, опитвайки се да избегне проверката. Започва преследване, при което бусът удря единия от двата преследващи го полицейски автомобила.

След около 2 км в района на с. Васил Левски бусът е спрян. Установено е, че в него пътуват двама трафиканти, а в задната му част се намират 18 сириййци, незаконно преминали през границата. Три от тях са деца, а други 8 са непълнолетни. Двамата трафиканти са задържани. Установено е, че единият от тях е осъждан 25 пъти, като последното си наказание е изтърпял през 2023 г.

Прокуратурата наблюдава досъдебно производство за подпомагане на чужденците да преминат незаконно през страната. Действията по разследването продължават.