вторник, 16 юли, 2024 година.

Общо 40 опасни дървета по пътя между селата Косово, Марково и Мадара са премахнати днес от служители и работници на Държавното горско стопанство (ДГС) в Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП).

Директорът на стопанството инж. Петър Железов веднага след като е получил писмо от Областното пътно управление в Шумен е организирал хората си, за да може републиканската пътна мрежа в тази част на областта да бъде прочистена от изсъхнали и изгнили дървета преди зимата.

„Днес температурите са изключително високи, но решихме в рамките на един ден да приключим със задачата. Стопанството ни разполага със собствена бригада дървосекачи и сезонни работници, което е голям плюс и заедно с горските сформирахме екип от над 20 души, които разпределихме по протежение на тази доста дълга отсечка“, отбелязва инж. Железов, цитиран от пресцентъра на СИДП.

Работата по премахване на опасните дървета приключва, като от ДГС-Нови пазар благодарят на полицаите от местното полицейско управление, които са организирали движението на автомобилите така, че да не се допуснат инциденти. От стопанството имат готовност да отстранят изсъхналите дървета и покрай пътищата в община Никола Козлево, допълват от пресцентъра на СИДП.

Предприемат се действия за почистване на храсти и клони в сервитута на пътищата в Шуменско, както информира БТА след заседанието на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата на 27 юни.