понеделник, 15 април, 2024 година.

Служителите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) са в безсрочна и ефективна стачка, затова изпълняват само по една задача на ден. Това каза днес във Варна председателят на фирмената синдикална организация на Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа“ Александър Иванов, който е председател и на националния стачен комитет.

Той уточни, че протестът е основно заради ниското заплащане на служителите в системата. Средната брутна заплата е 957 лева, а държавните служители нямат право на втори трудов договор, обясни Иванов. По думите му условията на труд в структурите на агенцията са много лоши, има нужда от осъвременяване на автопарка, на техническото оборудване, нужно е да се осигурява и работно облекло за служителите.

До този момент нямаме покана за преговори от ръководството на агенцията, каза още Александър Иванов и уточни, че е реализирана среща, на която синдикалните представители са получили информация, че няма пари за изпълнение на исканията им.

В системата работят 460 души в цялата страна. Стачката ще продължи, като има готовност да се спре изцяло работата на служителите, заяви той.