четвъртък, 23 май, 2024 година.

Специализиран екип за хуманно улавяне на безстопанствени кучета започва работа на територията на община Пазарджик, съобщи кметът Петър Куленски, цитиран от общинската администрация.

„Работим за овладяване популацията на бездомните кучета в града и селата – инициирахме процедура, с която да се сдобием със специализиран автомобил и да го оборудваме спрямо изискванията максимално експедитивно. През това време служители на Общината преминаха обучение в Тракийския университет по хуманно отношение и хуманно транспортиране на четириногите“, отбеляза кметът. По думите му ще се следи стриктно за правилното изпълнение на мярката, за да се ограничи популацията на безстопанствени кучета и да се намалят опасните ситуации вследствие на агресивни животни.

От Общината уточниха за БТА, че грижата на екипа ще обхваща кастрация и обезпаразитяване на безстопанствените животни. Към момента няма официална и точна статистика за техния брой, добавиха от администрацията.

Сигнали за бездомни животни могат да се подават на телефони 034 402 359 или 0889 700 987, както и по електронната поща на: signali@pazardjik.bg.