вторник, 23 април, 2024 година.

Специализирана операция по метода „широкообхватен контрол“ се извършва днес от 9:00 до 12:00 часа на територията на Областната дирекция на МВР – Пловдив, съобщиха от полицията в Пловдив. В операцията участват екипи на сектор „Пътна полиция“ и представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Митници“, Национална агенция по приходите и регионалните структури на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

Съвместните проверки са насочени към спазване на правилата за движение по пътищата, техническата изправност и регистрацията на моторни превозни средства и теглените от тях ремаркета и полуремаркета. Специално внимание ще бъде насочено и към изискванията за допустими маси и размери на товарните автомобили, както и за времената за управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници и товари.

По разпореждане на директора на Главна дирекция „Национална полиция“ и в изпълнение на заповед на министъра на вътрешните работи превантивни акции с подобна насоченост стартират по график в цялата страна.

Един човек е загинал, а 18 са ранени при 16 тежки катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха по-рано от МВР. В София са регистрирани три тежки и 23 леки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали трима души.