четвъртък, 20 юни, 2024 година.

Трудности при преминаването на Дунав мост ще има от днес до събота включително поради неотложни ремонти на асфалтовата настилка на съоръжението.

Това се случва само месец преди да започне цялостният ремонт на българския участък от моста, когато преминаването ще се извършва по специален ред.

Ремонтът започна тази сутрин в посока Гюргево и се налага, тъй като трябва да се осигури по-добро преминаване на автомобилите след началото на големия ремонт на моста.

Получено е съгласие от граничните власти леките автомобили на български и румънски граждани да преминават при облекчен режим, за да не се натрупват опашки преди съоръжението.

За изкърпването на настилката поетапно се затварят малки участъци и трафикът се пренасочва в свободната лента. През нощта няма да има ограничения за преминаване през моста.

Започва ремонт на Дунав мост при Русе, 2 години движението ще е в едната лента
Съюзът на международните превозвачи се опасява от „ужас за българския транспорт и икономика“, след като започне ремонт на „Дунав мост“

През юли обаче започва големият ремонт на българския участък и в тази връзка през следващата седмица ще има среща между ръководството на Областната управа в Русе и Префектурата в Гюргево заедно с институциите, имащи отношение по темата.

Строителните работи ще се изпълняват без спиране на движението, а трафикът ще се регулира със светофар.

Техническият проект предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи и маркировка на стойност близо 45 милиона лева.