вторник, 23 април, 2024 година.

Ще подкрепим комисията за „Турски поток“, включваме и „Лукойл“, каза пред журналисти в парламента съпредседателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

„Имам уверението от вчера, от Кирил Петков, че те ще подкрепят и за „Лукойл“. Ще бъде една комисия за разследване. Нека да видим, всичко да се разследва, всичко да стане ясно. Ние дължим на хората истината по всеки един проект – от кой е спечелено, от кой е загубено и къде са отишли парите на хората“, каза още Пеевски.

Миналата седмица от „Продължаваме промяната – Демократична България“ обявиха, че са внесли в деловодството на парламента проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно изчезналия стратегически документ „Пътна карта за реализация на проекта за разширение на газопреносната система на Република България“, както и всички факти и обстоятелства относно реализацията на проекта „Турски поток“ на територията на Република България.

На въпрос дали от ДПС са готови за избори Пеевски отговори: „Ние винаги сме готови са избори“. Попитан ще предложат ли министри на Димитър Главчев, той припомни, че на този въпрос вчера са отговорили с „не“.

Помолен да коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че „и 150 депутати да имаме ГЕРБ и ДПС, правителство няма да има след изборите между само тези две партии“, Пеевски отговори: „Дайте да дойдат изборите, да минат, да видим какво доверие ще ни дадат хората. Много е рано за това, не е сериозно да почваме да го водим този разговор отсега. Нека да видим кой какво доверие ще има и тогава ще седнем да говорим тези, които сме отговорни към България“.