четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Строителната програма на община Тунджа е в разгара си, информира кметът Станчо Ставрев на брифинг. В ход са редица ремонти и обновяване на площадни пространства и улици в тунджанските села, както и пътни ремонти.

Сключен е договор за дълго чакания ремонт на парка в село Чарган. Тече процедурата по избор на изпълнител за ремонта на площада в село Роза. Предстои избор на изпълнител и за площада в с. Стара река, посочи кметът на община Тунджа.

Приключи преасфалтирането на една от най-дългите улици в с. Роза. Асфалтирани са вече улици в селата Козарево, Кукорево, Бояджик, Кабиле, Завой, както и площадното пространство в с. Гълъбинци. Предстоят последователно ремонти на улици в селата Окоп, Ханово, Челник и Симеоново, добави той.

Текат ремонтни дейности и на читалищата в Ханово и Болярско. Предстои да започнат и ремонти на детските градини в селата Тенево и Веселиново. В ход са и по-малки, частични ремонти – на етнографския комплекс Акбунарска къща в с. Генерал Инзово, ремонт на част от читалището в с. Овчи кладенец и превръщането му в зона за младежки забавления, посочи кметът на община Тунджа.

Наред с инфраструктурните обекти с общинско финансиране, се изпълняват и редица със средства от държавата на обща стойност 15 млн. лева. Извършва се ремонт на пътя между селата Тенево и Генерал Инзово. Съвсем скоро се очаква да започне и рехабилитацията на пътя между селата Коневец и Маломир, на водопроводната мрежа в с. Ботево, канализацията в с. Веселиново, довеждащия водопровод на с. Ханово, каза още Ставрев.