вторник, 5 март, 2024 година.

Сто светещи фенера ще бъдат пуснати в 19:00 ч. на 14 февруари в Трявна. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на местната администрация.

Фенерите ще бъдат раздавани на двойките, както и на желаещите да съпреживеят емоцията на деня на влюбените на площад „Капитан дядо Никола“ в Трявна. Организаторите на инициативата „Седмица на виното и любовта“ са подсигурили и почерпка с вино, а събитието ще открие кметът на града Денчо Минев, допълват от администрацията.

БТА припомня, че от 7-и до 14 февруари в Трявна се състои тринадесетата „Седмица на виното и любовта“.

На 14 февруари входът в музей Славейкова къща ще бъде безплатен за всички посетители, които могат да оставят своите послания в „Любовна ракла“, която от 10 години събира послания, адресирани до любим човек. Целта е всеки желаещ да се върне назад във времето, да се докосне до лиричните стихотворения на Петко Славейков и писмата на Пенчо Славейков до Мара Белчева, добавят от Община Трявна.

Община Трявна е изработила голямо сърце-пейка, което по повод празника ще бъде разположено в центъра на града и ще бъде атрактивен кът за снимки на всички жители и гости на града.