четвъртък, 23 май, 2024 година.

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на сайта си. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния движението е интензивно на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин“, „Оряхово“ и „Кардам” за товарни автомобили на изход. Областно пътно управление – Русе информира, че от 13 до 31 май 2024 г. се извърши авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Въведена е временна организация на движение. Ремонтните дейности се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира с пътни знаци и сигналисти.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ за товарни автомобили на вход и изход. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е интензивен на границата с Турция при ГКПП „Капитан Андреево“ и „Лесово“ за товарни автомобили на изход.

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове на границата със Сърбия. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Република Северна Македония движението е нормално на всички гранични пунктове.