вторник, 5 март, 2024 година.

Трябва да дадем шанс на Видин да развие истинския си потенциал, а той го носи, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков при посещението си в дунавския град.

Поканен съм от нашите структури. Посетихме „Дунав мост 2“ и разговаряхме с ръководството на дружеството, което управлява и стопанисва съоръжението, за да се запознаем с обстановката след решението за Шенген и перспективата за влизането до края на годината и по сухопътна граница, обясни Петков. Едновременно с това имахме разговори за инфраструктурата и пътя Видин – Ботевград. В скоро време ще бъде отворен един лот от 13 километра, което ще облекчи транспорта до Видин. За мен, ако успеем да направим транспортната връзка нормална, Видин трябва да стане един от най-бързо развиващите се региони, коментира той. Знам, че на хората им е писнало от обещания, те просто искат да видят резултат, допълни Петков.

Това, че сме заедно с депутатите от Монтана и Враца, показва, че гледаме на връзките между регионите и как цяла Северозападна България да работи заедно. Вярвам, че тук започваме с много нисък старт, но потенциалът е най-голям, каза още Кирил Петков.

Искаме да чуем хората. Знаем, че от София понякога не чуваме всички конструктивни критики. Искаме да сме по-близо до хората, за да чуваме истинските проблеми, каза Петков. Аз съм си поставил лична задача всеки понеделник да посещавам различно място в България, за да се срещам с хората и да говоря с тях, заяви още съпредседателят на ПП.

По-рано през деня Кирил Петков е посетил и Белоградчик. По думите на областния управител на Видин Иво Атанасов е било обсъдено продължаването на проекта за нов граничен пункт между селата Салаш (България) и Ново корито (Сърбия).

В програмата на Кирил Петков бяха включени разговори с ръководствата на видинската болница и Областното пътно управление, както и среща със симпатизанти в областния град.