сряда, 21 февруари, 2024 година.

В месеца на любовта кабинетът на секретаря на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат д-р Надие Карагьозова се превърна в творческо ателие и класна стая. Учениците от трети клас от училището в кубратското село Беловец избраха мястото, където да творят и се забавляват, съобщи за БТА Карагьозова.

Чрез изработване на картички с послания и разиграване на игрова ситуация, децата отговориха на предизвикателството как разбират любовта, по какъв начин я изразяват, как показват чувствата и симпатиите към хората около тях. Учениците си размениха символични сърчица с пожелания в училище и вкъщи да уважават всички, които се грижат за тях, да са внимателни един към друг, дори когато понякога възниква напрежение и винаги да носят любовта в сърцето си, защото с нея и чрез нея няма нерешени проблеми, посочи секретарят на местната комисия.

Тя обясни, че организираната от местната комисия среща, се е превърнала в различно изживяване за малчуганите от училището в Беловец, които се почувствали като специални гости в общинската администрация. Към днешна дата учениците от училището провеждат редовни учебни занимания в Кубрат, след като неотдавна изгоря покривът на училището. „Какво по-хубаво от това, по позитивен начин да помогнем на учениците да преживяват случило се. А децата, тези толкова чисти създания, винаги ни учат на безусловна любов, която не трябва да забравяме и често да си припомним“, добави Карагьозова.