неделя, 21 юли, 2024 година.

УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив бе отличена с награда „Болница на годината“ по време на деветото издание на международния форум Balkan Medical Awards 2024, съобщиха от болничното заведение.

Наградата беше приета от Тенчо Василев, зам.-директор по Административни и Правни Въпроси в УМБАЛ „Свети Георги“, и Петър Чапанов, координатор в лечебното заведение. „Изключително сме благодарни за това признание. Отличието е отражение на неуморния труд и отдаденост на целия ни екип. Ние ще продължим да работим с още по-голяма решителност и професионализъм, за да осигуряваме най-висококачествени медицински грижи за нашите пациенти“, каза Тенчо Василев.

На церемонията, която се състоя в Hyatt Regency Sofia, бяха наградени лекари, болници, клиники и медицински екипи. Те са номинирани в различни категории от здравни организации, специализирани медии и журналисти.

БТА припомня, че по-рано през годината бе открита изцяло ремонтираната Клиниката по урология към Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. Обновяването беше част от стратегическия план на ръководството за поетапна реновация на всички клинични звена в болницата, съобщиха от институцията. Клиниката по урология към университетската болница е една от водещите в страната, известна с лечението на сложни случаи и със своя млад екип от лекари и медицински специалисти.