понеделник, 20 май, 2024 година.

В 27 СУ „Акад. Г. Караславов“ в столичния квартал „Люлин“ бе открит нов арткабинет, предназначен за преподаване на музика, изобразително изкуство и занаяти. Кабинетът бе открит вчера официално от зам.-кмета на София, отговарящ за направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ Яна Генова, информира Столична община (СО) на сайта си. Новото артпространство ще помогне за развитие на дарбите на учениците и ще допринесе за създаване на творческа среда.

Яна Генова разговаря с ученици от единадесети клас, създали със собствени ресурси първия си авторски документален филм за София, информират от СО.

С ученици и техни учители бяха обсъдени кариерните перспективи пред младежите, които се интересуват от кино, както и за възможностите, които Столичната община предоставя за подкрепа на младежки проекти, посочват още от Общината. Столичното училище работи с малки паралелки за откриване на заложбите и талантите на всяко изявено дете, като го стимулира към реализиране на неговия вътрешен потенциал.

За любителите на изкуства, култура и история тази събота над 50 музеи и галерии в София ще бъдат отворени с вход свободен като част от инициативата „Европейска нощ на музеите“.

Пълната програма може да бъде изтеглена от тук.