петък, 12 юли, 2024 година.

С водосвет за здраве и успехи откриха нов плувен комплекс в Айтос, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Комплексът включва два водни басейна – „малък олимпийски“ с размери 25 на 12,5 метра и детски – с диаметър 5 метра. Те са изградени на мястото на разрушените градски басейни.

„Комплексът е продължение на политиката на Община Айтос за реновиране на старата спортна база и изграждане на нови спортни съоръжения. Вярвам, че днес слагаме началото на един нов спорт – плуването“, заяви кметът на Община Айтос Васил Едрев на откриването, цитиран от Общината. Според него партньорството с концесионера Николай Андреев е чакана от години инициатива.

Андреев съобщи, че обектът е нает за срок от десет години и планира да изгради аквапарк към комплекса през следващата 2025 година. „Поел съм благотворителна инициатива – тренировки с цел рехабилитация на деца с опорно-двигателни проблеми. Една от целите е създаването на спортен клуб по плуване, на база на интереса към този спорт“, посочи концесионерът.

БТА припомня, че изграждането на плувния комплекс започна през 2023 година.