понеделник, 17 юни, 2024 година.

В област Велико Търново преференциите пренаредиха листата на ГЕРБ-СДС и за шести път в Народното събрание влиза издателят от Горна Оряховица Димитър Николов. За първи път Велико Търново изпраща депутат в Европейския парламент.

14% от гласувалите за ГЕРБ-СДС на националните избори във Великотърновско вчера са дали гласа си за третия в листата и досегашен депутат Димитър Николов.

С получените 2281 преференции горнооряховецът става втори, измествайки бившата социална министърка Росица Димитрова. Тя става четвърта, защото е изместена с преференциите, дадени и за бившата кметица на Лясковец д-р Ивелина Гецова.

Личната подкрепа, която получава Димитър Николов, е значително по-малка от вота миналата година, но и сега той е кандидатът в област Велико Търново с най-много преференции.

От водачите на листи в региона с най-много личен вот е проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС (1767 гласа).

Водачът на великотърновската листата на „Възраждане“ Станислав Стоянов като водач на евролистата отива в Европейски парламент. В Народното събрание от Велико Търново ще влезе училищният директор и председател на местната структура на партията Ангел Янчев.