петък, 24 май, 2024 година.

Политическите сили не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия(РИК) в Пазарджик на проведените днес консултации при областния управител с упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции. Това съобщи Мария Ловчинова, експерт в областната администрация.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) за райони с до 9 мандата, какъвто е и 13-и Пазарджишки избирателен район, съставът на РИК е от 13 членове.

За председател на РИК Пазарджик са подадени три предложения: от коалиция „ГЕРБ-СДС“ – Антони Върбев, коалиция „Продължаваме промяната– Демократична България“ – Христина Ганчева, и от ПП „Възраждане“ – Васил Стефанов.

След изслушване на упълномощените представители, формациите не постигнаха съгласие по ръководството на РИК – Пазарджик, посочи Ловчинова

Главният секретар на областна администрация Пазарджик Светлан Карталов ще представи в ЦИК протокол от проведените консултации и предложенията на партиите и коалициите. До 19 април 2024 г., със свое решение ЦИК ще определи състава на РИК- Пазарджик.