събота, 18 май, 2024 година.

В Районния съд в Пловдив започна делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица Рангел Бизюрев.

Преди началото на процеса близки, роднини и съграждани на убития младеж от Цалапица излязоха на пореден протест пред сградата на прокуратурата, а след това и пред Съдебната палата. Те настояват да се промени обвинението срещу близнаците от укривателство в съучастие в убийството на Малинов. Сред недоволните беше и майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова.

По общия ред и от нов съдия ще се гледа делото в Районен съд – Пловдив, стана известно при предходното заседание по делото. Очаква се днес да бъде разпитан екстрадираният у нас от Дания Рангел Бизюрев, който е основният заподозрян като извършител на престъплението. Показанията му трябва да изяснят съпричастността на близнаците към убийството.

Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли миналата година около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което за последно е бил видян.