четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Възможностите за бъдещо сътрудничество между Община Перник и испански инвеститори и фирми са обсъждали на среща в Перник кметът Станислав Владимиров и търговско-икономическият съветник на Посолството на Испания у нас Хавиер Морал, съобщиха от общинския пресцентър.

По време на срещата кметът е акцентирал на индивидуалното внимание, което общинската администрация отделя на всеки потенциален инвеститор, като е подчертал, че съдействието с подготовката на нужната документация е от решаващо значение, тъй като времето е критичен фактор за бизнеса. Специално внимание е обърнато на индустриалните зони в града, включително и на новата Индустриална и логистична зона.

Перник е интересен като инвестиционна дестинация не само заради близостта си до София, но и заради човешкия ресурс и предимствата на образователната система в града.

Учебните заведения предлагат разнообразни специалности, което осигурява квалифицирани специалисти за бизнеса, е подчертал зам. кметът Стефан Кръстев. Испанският дипломат е отправил покана към общината да вземе участие в предстоящото събитие на тема „Умни градове”, което ще бъде организирано от посолството на Испания.

Сред срещата с ръководството на общината, гостът е посетил два от символите на индустриалната история на Перник -Минната дирекция и Подземния минен музей.