събота, 2 март, 2024 година.

Военнослужещ от Шумен е обвинен за системно предоставяне на помещения за проституция, съобщиха от пресслужбата на Прокуратурата на България.

Оттам уточняват, че под ръководството на Военно-окръжната прокуратура в Сливен е проведена специализирана операция на Регионалната служба „Военна полиция“ във Варна, която доведе до разкриване на военнослужещ, участвал в дейността на нелегален публичен дом. От декември 2023 г. до полицейското му задържане на 9 февруари т.г. военнослужещият от военно формирование в Шумен систематично предоставял на различни лица срещу заплащане помещения, негова собственост, за платени секс услуги.

При проведените на няколко адреса претърсвания от военни разследващи полицаи са иззети писмени и веществени доказателства, обосновали обвиняването на извършителя в престъпление по чл.155, ал.3 от Наказателния кодекс. Наблюдаващият военен прокурор е постановил спрямо обвиняемия и мярка за неотклонение „парична гаранция“. Разследването продължава. Предстоят разпити на свидетели, експертизи и други действия по разследването, допълват от пресслужбата на прокуратурата.

БТА припомня, че в средата на декември при спецакция в София бяха задържани 11 души, част от които са се занимавали със склоняване към проституция.