вторник, 16 юли, 2024 година.

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления с наркотични вещества е реализирана от служители на ГДБОП на територията на община Бобов дол, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Със съдействието на служители от полицейското управление в Бобов дол, вчера е извършено претърсване на землището на с. Шатрово, където антимафиотите установили нива, засята с близо 150 растения от вида на конопа, достигнали напреднал стадий на развитие с оформени съцветия. На място те заварили 38 – годишен мъж, криминално проявен, който полагал съответните грижи за растежа на насажденията.

В непосредствена близост до къщата на бащата на перничанина, са открити 143 растения канабис, 23 от тях са били засадени в саксии, уточниха от полицията в Кюстендил. Канабисовите растения са унищожени на място, след иззети проби и документиране, допълниха оттам за БТА. Процесуални действия са осъществени и на два адреса и един автомобил.

Материалите са докладвани на Районната прокуратура в Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в от НК, работата по което продължава.