неделя, 21 юли, 2024 година.

Желаещите да посетят „Узана поляна фест“ ще могат да го направят с екологичен автобус на метан от „Общински пътнически транспорт Габрово“. Целта е да се спести време за паркиране и най-вече да се спестят вредните емисии от обичайния транспорт. Това съобщиха от пресцентъра на Община Габрово.

Екологичният фестивал ще се състои в местността Узана на 19, 20 и 21 юли.

Автобусите ще тръгват от спирка „Автогара“, ще минават през площад „Възраждане“ и ще спират на всички спирки от обществения транспорт по маршрута Автогара – Узана. Крайната спирка на линията в местността Узана е до почивна база “Горски дом”, на 50 метра от фестивалното градче.

В петък и събота вечер последният автобус ще изчака приключването на концертите, за да върне желаещите до Габрово. Според програмата това трябва да се случи след 23:00 часа. Времетраенето на пътуването е 50 минути, а цената на билета е 4 лева. Подробното разписание може да бъде видяно на този адрес.

В петък, 19 юли, концертната програма ще бъде открита от Out of Muse, след тях са Innerglow, а финалът на вечерта ще поставят БТР, информират организаторите. В събота вечер на сцената с латино-алжирска музика ще излязат Mahrez Hachemi, следвани от „Мерудия“, а веднага след тях са Lek City Case. Финалът на вечерта ще бъде с Владо Михайлов и неговия бенд, посочват от Община Габрово. Неделната програма на сцената включва участие на танцьорите Детски фолклорен ансамбъл „Габровче“.

Трите фестивални дни ще бъдат допълнени от преходи в планината, фермерски пазар, арт работилници, зона за духовни практики, младежка зона, детски център, турнир по футбол и волейбол и още много изненади, допълват организаторите.

Фестивалът се организира от Община Габрово за девети път и е част от „зелените“ инициативи, посветени на опазването на природата.