понеделник, 17 юни, 2024 година.

Разследва се случаят от снощи, при който бързият влак от Варна за Мездра блъсна служител и рани друг на жп секция между гарите Телиш и Горни Дъбник, Плевенско, каза за БНР заместник-председателят на Националния борд за разследване на произшествията в железопътния транспорт към Министерския съвет инж. Бойчо Скробански.

При инцидента на място е загинал техническият ръководител, а главният инженер е пострадал от въздушната струя на преминаващия влак.

Скробански уточни, че в бързия влак е имало само един пътник, който не е пострадал. Най-вероятната причина за тежкия инцидент е нарушение на инструкциите по безопасност.

Бърз влак прегази двама работници в Плевенско

Вторият пострадал мъж, на 51 години, е настанен в „Гръдна хирургия“ в Университетската болница „Д-р Георги Странски“. Оттам уточниха за БНР, че е с множество фрактури.

„Сигналът е постъпил в 22:09 часа от телефон 112 от машинист за това, че бърз влак, в района на язовир „Горни Дъбник“ на жп-линията, е блъснал две лица. На място е загинал 56-годишен, а 51-годишен е в тежко състояние, в болница“, обясни пред наш репортер Марияна Цветкова – говорител на ОД на МВР – Плевен.

Заради инцидента нощните влакове, които са престоявали в района, се движат с между 2 и 5 часа закъснение.

Машинист е задържан за инцидента с локомотив в Лом