четвъртък, 23 май, 2024 година.

Жители на Траката и Евксиноград край Варна излязоха на протест рано тази сутрин заради окаяното състояние на улиците в района. Хората са възмутени от това, че на места е почти невъзможно да се преминава и че улиците се нуждаят от спешен ремонт.

Те изразиха недоволството си на кръговото кръстовище на бул. „Княз Борис I“ и ул. „Арх. Манол Йорданов“. Кръстовището беше символично затворено за няколко минути.

Тече и подписка.

Много от пътните отсечки са разкопани от ВиК и няма план да бъдат основно ремонтирани след края на проекта.

Жителите заявиха, че искат точна информация за сроковете и качеството на строителните дейности.

На място дойдоха заместник-кметът Пламен Китипов, който обясни, че задължават фирмите да подават навреме информация за сроковете на проектите.

Управителят на ВиК-Варна Веселин Русев съобщи, че на сайта на дружеството до края на деня ще има информация за точните срокове на приключване на ремонтните дейности в Траката и Евксиноград.

Като ужасна определят ситуацията в района живеещи в него. „35 години живеем тук – все по-хубаво става“, иронично обобщават те.

Подробностите чуйте в репортажа на Даниела Стойнова:Графиците на ВиК ремонта вече са публикувани на сайта на дружеството, както и на сайта на Община Варна, съобщиха от администрацията. Информация ще се публикува регулярно, за да може гражданите да бъдат информирани за датите за довършване на започнатите участъци в района на Траката и Евксиноград.

ВиК публикува схеми и графици на ремонтите във Варна

Припомняме, че на среща вчера в Община Варна бе договорено на видно място на всеки участък да се поставят информационни табели с крайни дати, телефонни номера за връзка, както и да се посочват обходни маршрути.

Участниците в срещата се разбраха още да не се разкопават нови улици, без да са завършени започнатите. Фирмите-изпълнители от своя страна обещаха, че се стараят, въпреки затрудненията, които имат на терен, да затварят малки участъци и да осигурят на гражданите достъп до имотите им по време на ремонтните работи.

Ремонтът на улица „8-ма“ на Траката ще приключи до 15 юни