четвъртък, 20 юни, 2024 година.

Българско-турски дамски бизнес форум, посветен на жената-предприемач, ще се проведе в хотелски комплекс „Белият кон и Рай“ в Търговище от 10:00 ч. на 14 юни, съобщиха от Българската търговско-промишлена палата на интернет страницата си. Дискусията е организирана от Българско-турския дамски бизнес клуб и Генерално консулство на Турция в Бургас в партньорство на Община Търговище.

Жената е предприемач и смятаме, че е важно да отдадем нужното уважение към дамите, които успешно ръководят своите бизнеси или се занимават с обществена дейност, отбелязва организаторите на форума. На събитието ще бъде предоставена възможност за B2B контакти между бизнес дамите от България и Турция.

През втората половина на март президентът Румен Радев открои възходящия ръст в търговско-икономическия обмен с Турция през последните години, който се равнява на 7 млрд. евро годишно, като посочи, че е обща амбицията той да достигне 10 млрд. евро. „Турция се превърна не само в един от водещите търговско-икономически партньори, но и стратегически инвеститор за България“, заяви Радев при удостояването на посланика на Турция Айлин Секизкьок, чийто мандат изтече, с орден „Мадарски конник“. Дипломатът посочи, че инвестициите на Турция в България са достигнали 2,5 млрд. евро.