петък, 14 юни, 2024 година.

Българска фондова борса отличи днес със специална награда и финансов стимул отлично представилите се на изпитите на Комисия за финансов надзор (КФН) за брокери и инвестиционни консултанти – Христо Панайотов и Ивайло Иванов, съобщава БФБ. В церемонията по награждаването участваха Петър Джелепов – изпълняващ правомощията на заместник-председател на КФН, доц. д-р Маню Моравенов – изпълнителен директор на БФБ, Радослава Масларска – председател на Българска асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) и Наталия Петрова – председател на Българска асоциация на управляващите дружества (БАУД).

„Поздравления за положените усилия! Вярваме, че заедно ще поддържаме изграденото доверие към инвеститорите, пожелавам ви да не спирате да се усъвършенствате и да имате много успехи по пътя си. Всички ние сме изправени пред предизвикателствата на дигиталния свят, затова обмислете добре как да внедрите в работата си технологичните тенденции, с което нашата обща отговорност да осигурим необходимата защита на потребителите на финансови услуги се повишава“, каза Петър Джелепов.

„Поздравяваме победителите за успеха им и сме убедени, че вече са доказали своята компетентност. Пожелавам ви да имате винаги правилната инвестиционна стратегия. Борсата традиционно стимулира новите брокери и инвестиционни консултанти и разчитаме на вас да следите възможностите на българската среда и заедно да надграждаме развитието на капиталовия пазар. На добър час!“, добави Моравенов.

За четвърта поредна година борсата отличава най-успешно представили се на изпитите на КФН и преминали курсовете за брокери и инвестиционни консултанти, организирани от БАЛИП и БАУД. По този начин Българска фондова борса следва своята мисия да повиши информираността на обществото за възможностите на капиталовия пазар у нас, както и да го превърне в атрактивен за професионално развитие на по-младите специалисти.

Награждаването е част от дългосрочната образователна програма на борсата – BSE Advance, пише в съобщението.