четвъртък, 18 юли, 2024 година.

Комисията за защита на конкуренцията(КЗК) санкционира „Диджитал Лидърс“ ЕООД за извършено нарушение при производство на дрехи, които имитират вида на тези на „СЕНЬОРА“ ЕООД. Решението за това е публикувано на сайта на КЗК.

Нарушението се изразява в производство и разпространение чрез сайта https://xtzstore.com на дамско и мъжко бельо с марка XTZ, които имитират външния вид, модел, дизайн, кройка, начин на ушиване и други характеристики на произвежданите и разпространявани модели дамско и мъжко бельо с марка NL4YOU в производство на „СЕНЬОРА“ ЕООД. Комисията постанови незабавно прекратяване на нарушението.

„Диджитал Лидърс“ ЕООД извършва и друго нарушение, тъй като неправомерно узнава и използва производствена тайна на „СЕНЬОРА“ (относно модели, кройки, технологично изпълнение и ушиване на моделите с марка NL4YOU) при стартиране на дейността си във връзка с производството и търговията на имитиращите модели под марка XTZ. Това е възможно, тъй като управителят и едноличен собственик на „Диджитал Лидърс“ ЕООД Мария Карабова до януари 2023 г. е служител на подалата жалбата фирма, уточняват от КЗК.