понеделник, 15 април, 2024 година.

Над 190 фирми ще участват в шестнадесетото издание на специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което ще се проведе от 13 до 17 май на летище Стара Загора. Това съобщиха от Българската асоциация на търговците на агротехника, които са организатори на събитието. Изложителите ще се представят на нетна изложбена площ от над 35 000 квадратни метра.

Организаторите допълват, че вече е публикуван електронният каталог на изложителите, където всеки може да прегледа техния бизнес профил, представяне и контакти. Традиционно участници в изложението са официалните вносители на световноизвестните брандове за земеделска техника, както и десетки фирми от агросектора, предлагащи напоителни системи, семена, торове и препарати, резервни части, инструменти и други. Освен това бизнеса си ще представят и фирми за консултантски услуги, финансови и банкови институции, автомобилната индустрия, едра строителна техника и други. Десетки са и чуждестранните фирми изложители в БАТА АГРО, като сред тях е и Полската агенция за инвестиции, която участва с колективен щанд на производители на агротехника от Полша.

Изложението БАТА АГРО се провежда на открито и за поредна година ще организира демонстрации със земеделска техника и технологии. Така земеделските производители могат да направят тест драйв и да видят операциите на машините в реални полеви условия.

Новото тази година ще бъде подобрената хранителна зона. Тя ще предлага още по-голямо разнообразие от прясна, домашно приготвена храна, като освен типичното барбекю, ще се предлага и обедно меню с готвени ястия, бургери и сандвичи, както и различни десерти и крафт бира.