понеделник, 15 април, 2024 година.

Община Мездра е подписала споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на основния ремонт на 17 улици и тротоари в гр. Мездра със средства от държавния бюджет за 2024 г., съобщиха от общинската администрация. От страна на МРРБ споразумението е подписано от министъра в оставка Андрей Цеков, а от общината – от кмета Иван Аспарухов и главния счетоводител и директор на дирекция „Бюджет, счетоводство, анализи и контрол“ Стела Костова.

Споразумението е на обща стойност 4 973 777 лв. С основната част от тези целеви средства ще бъде извършен основен ремонт на уличните платна и на тротоарите на 13 улици, а с останалата – на тротоарите на още четири улици, чиито платна са били ремонтирани миналата година. Очаква се ремонтните дейности на повечето обекти ще стартират на 8 април.

БТА припомня, че в Инвестиционната програма на Община Мездра за тази година са включени над 100 обекта, като работата по тях ще бъде финансирана от няколко източника, в това число държавния бюджет и европейски средства.