събота, 20 април, 2024 година.

„Сийдблинк“ (SeedBlink) пуска приложението ESOP Design, подходящо за стартиращи компании, които искат да интегрират възнаграждение на служителите с дялово участие в тях, съобщават от платформата за инвестиции.

В България решението ще подпомогне стартъпите, допълвайки ползите от усилията на местните институции да насърчат гъвкавостта с последните промени в Търговския закон, тоест въвеждането на нов вид търговско дружество – дружество с променлив капитал (ДПК). Приложението ще улесни промени в капитала в зависимост от корпоративното развитие на дружеството, включително получаването на дялове от служителите.

„Желанието да се включат служителите в успеха на стартиращите предприятия е по-актуално отвсякога. ESOP Design отговаря на тази нужда, като улеснява бизнеса в създаването, стартирането и управлението на плановете за собственост на служителите, като по този начин привлича, ангажира и мотивира най-ценните си специалисти“, казва Ангел Хаджиев, регионален директор за Югоизточна Европа в „Сийдблинк“.