събота, 20 април, 2024 година.

Проектът LET’s GO е инициатива, насочена към граждански организации, които притежават конкретни идеи за бизнес с кауза. Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право и организатор на проекта, разкри детайли за участниците в тазгодишното издание и за същността на бизнеса с кауза в ефира на „Нашият ден“.

Програмата, провеждана вече над 13 години, се фокусира върху гражданските организации, с цел да ги помогне да развият бизнес дейност, свързана с тяхната мисия. Шабани обясни, че това е форма на социално предприемачество, като пример даде възможността за хора в уязвимо положение да получават повече права и възможности. Тя сподели, че част от нейната стопанска дейност е да създаде условия за производство на определени продукти, които после да бъдат реализирани на пазара, като приходите подпомагат интеграцията на тези лица и развитието на техните мисии.

Шабани отбеляза, че тази година е 14-ото издание на проекта, като забелязва все по-интересни идеи и мечти на гражданските организации за развитие на техните мисии и идеи. Одобрени са 12 от 48 кандидатстващи организации, на които трябва да се помогне чрез обучения с участието на специалисти от бизнес сферата, за да се структурират идеите им по начин, който да направи бизнеса им жизнеспособен.

Чуйте разговора в звуковия файл на страницата на БНР.