петък, 14 юни, 2024 година.

Българската търговско-промишлена палата (БТПП ) организира национално представяне на програмата „Бизнес хъб ЕС – Япония и Република Корея“ на 20 юни от 15:00 часа. Събитието ще е в хибриден формат – на място в сградата на БТПП в София и виртуално в платформата Zoom, съобщиха от палатата.

„Бизнес хъб ЕС – Япония и Република Корея“ е финансирана от Европейския съюз програма, която подкрепя малки и средни предприятия (МСП) от ЕС в секторите екология, дигитализация и здравен сектор да навлязат на пазарите на Япония и Република Корея. Програмата има за цел да активизира експортните и инвестиционните дейности на предприятията в ЕС.

По програмата ще бъдат организирани по десет бизнес мисии в Япония и Република Корея през следващите четири години, като всяка от тях ще даде възможност на 50 иновативни компании от ЕС да се възползват от обучения, посещения на място, установяване на контакти и участие в международни изложения.

По време на събитието ще бъдат разгледани основните цели на бизнес хъбa, услугите, предлагани от програмата, информация за бизнес мисиите, критериите за допустимост и процеса на подбор на участващите компании.

В рамките на представянето ще бъде споделен календарът на първите бизнес мисии в Япония и Република Корея и ще бъде предоставена информация за програмата, целевите сектори и индустрии за всяка мисия, както и предвидения график за процеса на кандидатстване. На форума ще бъде представена и информация за зеления, цифров и здравен сектор в двете страни, както и за предимствата и възможностите, предлагани от програмата.

Работният език на форума е английски.